Silles hår- Olaplex

Curly girl metoden – min personlige oplevelse 🤎

Curly Girl-metoden er en hårplejemetode, der er designet specielt til personer med krøllet eller bølget hår. Formålet med metoden er at få sundere, mere definerede og smukkere krøller ved at fjerne skadelige ingredienser og ved at tilføre masser af fugt.

Læs med i dette indlæg hvor jeg vil dele ud af mine erfaringer, som jeg har gjort mig med metoden.

Indlægget er bygget op på følgende måde: 

🫶 Forstå curl girl-metoden
🫶 Produkter jeg fremhæver til metoden
🫶 Det skal du vide inden du starter

Bedste produkt
Pris
Billigst hos
Gå til
 • 1. CurlCrush Shampoo
  Pris: 179 kr.
  Billigst hos: Matas.dk
 • 2. Curly Co-Wash Vaskebalsam (Matas)
  Pris: 99 kr.
  Billigst hos: Matas.dk
 • 3. CurlCrush conditioner
  Pris: 179 kr.
  Billigst hos: Salling.dk
 • 4. Curl Crush Defining Cream 
  Pris: 149 kr.
  Billigst hos: Hairlust.dk

Forstå curly girl metoden

Fra naturens side har jeg rigtig mange krøller, men de bliver tit forsømt i kruset hår, da jeg ikke altid er helt god til at give mine krøller den kærlighed de har brug for. Derfor har jeg nu sat mig for at undersøge og afprøve curly girl metoden, for at få det bedste frem i mine krøller.

Metoden indebærer at undgå bestemte ingredienser, der kan være skadelige for krøllet hår, såsom sulfater, silikoner og alkohol. Disse ingredienser kan tørre håret ud, beskadige krøllerne og føre til krus. I stedet bruger man produkter, der er fri for disse skadelige ingredienser og som indeholder masser af fugtgivende og nærende ingredienser.

En anden vigtig del af curly girl-metoden er at undgå at børste eller kamme håret, når det er tørt. I stedet skal man forsigtigt rede håret med en bredtandet kam eller med fingrene, mens det er vådt og med masser af balsam i. Dette vil hjælpe med at bevare krøllernes form og undgå krus. Dette synes jeg i hvert fald fungerer bedst for mig, da jeg oplever at når jeg reder mit hår når det er tørt, bliver det kruset og krøllerne falmer.

Curly girl metoden – produkter jeg kan fremhæve

Personligt oplevede jeg hurtigt at man kunne læse sig helt blind på nettet omkring curly hair metoden. Derfor blev jeg i starten også mere forvirret om hvorvidt man skal bruge lowpoo shampoo, eller blot holde sig til vaskebalsam. Jeg har i mit indlæg valgt at tage begge produkter med, eftersom jeg synes at man selv skal prøve sig lidt frem og finde ud af hvad der er bedst for ens eget hår.

Personligt skifter jeg imellem både at bruge lowpoo shampooen og vaskebalsam, da jeg synes det er rart at kunne skifte lidt i mine routiner.

Produkterne lister jeg herunder.

LowPoo shampoo/ Balsam

Curl Crush Shampoo

En low shampoo som ikke udtørre dine krøller, men som stadig fjerner snavs og produktrester fra din hovedbund. En lidt dyrere lowpoo shampoo, men jeg synes personligt at den er superdrøj i brug og pengene værd.


Annonce i samarbejde med PriceRunner


Vaskebalsam

Curly Co-Wash Matas
Et produkt til en rigtig god pris. Ved en vaskebalsam erstattter man den ellers normale shampoo med det formål at undgå alle de skadelige ingredienser.


Annonce i samarbejde med PriceRunner


Plejebalsam

Curl Crush Conditioner
En super fugtgivende conditioner, som er lavet til at beskytte og definere dine krøller.


Annonce i samarbejde med PriceRunner


Krøllecreme

Curl Crush Defining Cream
Når du er færdig med at vaske dit hår og dit hår ca. er håndklædetørt, er det her jeg plejer at gå ind med en krøllecreme. Her er Curl Crush Defining Cream et rigtig godt bud.


Annonce i samarbejde med PriceRunner


Tip: Når du tørrer dit hår, så brug hairwrap håndklæddet, som beskytter krøllerne mens de tørrer, samtidig med de definerer dem. Jeg har skrevet mere omkring hairwrap og generel om bedste hårtørrer i dette indlæg, så hop over via dette link, for at læse mere omkring dette.

Det skal du vide inden du starter

Bemærk at i starten kan dit hår godt føles mere fedtet end normalt, men dette er blot tilvænning til den nye routine.

Curly Girl-metoden kræver lidt tid og tålmodighed, men det kan være en fantastisk måde at få smukkere, sundere og mere definerede krøller på.

Pas på med at læse dig blind på diverse forskellige artikler, herfra vil mit bedste råd være at du undgår sulfat, silikone og alkohol i dine hårprodukter. Prøv dig og frem og find ud af hvad der er allerbedst for dig.


Bemærk at dette indlæg er udarbejdet i februar 2023, så priser kan variere afhængig hvornår du læser dette indlæg. Produkterne jeg har listet er i samarbejde med Pricerunner. Tak fordi du læser med.